Безработна изгоря с 1280 лева по обяви в интернет, търсела препитание в чужбина

Животът

20-03-2014, 15:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ирина от Златоград се хванала в мрежата на измамници два пъти

Измамници завлякоха 42-годишна жена от Златоград с 1280 лв. по обяви за работа в чужбина.

Дамата търсела оферти за работа в чужбина по интернет. Попаднала на интересно предложение за бране на гъби в Англия.

 Ирина Изорова се подлъгала и писала на лицето, посочено за контакти. Мъжът се представил като Петър, дал й номера на мобилния си телефон и сметка, по която да му превежда суми. Ирина му пратила 701 лв. за такса, пътни, застраховка и квартирни за една седмица. Наглецът я лъгал от октомври 2011 г. до януари 2012 г.

Всяка седмица казваше, че отлитам и все не отлитах. Накрая ми поиска пари и за самолетен билет и се усетих, че е измама, разказва в съда Ирина.

От полицията установили, че мошеникът е 34-годишният Любен И. от Благоевград. Мъжът е разследва за подобни действия из цялата страна, последно срещу него текат производства за измами с работа в Кърджали и Бургас. За предходни и сегашната му измама съдът му присъди общо наказание от 2.3 г. условно с 4-годишен изпитателен срок. Той ще трябва да връща и парите на златоградчанката по гражданския й иск.

Взех парите, трябваха ми, за да издържам болните си родители, баща ми е с инсулт, жалва се Любен в съда. Мъжът също е безработен.

Тече разследване и срещу втори измамник, който се издирва в района на Сливен. Той също пуснал обява за работа в интернет сайт, като обещавал работа в хоспис в Австрия. Ирина му изпратила 580 лв. по офертата, но отново останала излъгана, пише smolyanpress.net.