Скандални рокади в оръжейницата! Червени функционери влизат в Борда на ВМЗ

Скандалното е, че партийните назначения се случват точно преди изборите", заявиха от КТ "Подкрепа"

Рокади малко преди евроизборите възбудиха духовете във ВМЗ-Сопот. Неочаквано днес бе сменен Борда на директорите, който се състои от трима души. На мястото си остава само изпълнителният директор инж. Иван Стоенчев.

Двете дами, които бяха в Борда - Милена Пробойска и Ангелина Павлова, са сменени с двама партийни червени лидери. Единият е председателят на БСП в Карлово - Манол Манолов, а другият е шефът на червените в Сопот Деян Дойнов. Да изрази възмущението си пред Plovdivutre.bg се обади лидерът на КТ "Подкрепа" в завода Димитър Атанасов. Той коментира, че "такива партийни назначения в оръжейницата никога не е имало" и че работниците са крайно възмутени и притеснени.

Според тях 41-годишният Дойнов не е работил в завода е не компетентен по проблемите в него. За разлика от него Манол Манолов е завършил инженерство като стипендиант на ВМЗ в Русия. Той има дълъг стаж в оръжейницата.

"Каквото и да говорим няма смисъл. Скандалното е, че партийните назначения се случват точно преди изборите", заяви синдикалистът.