За трети път: Разпродават публично имотите на скандалния корабен бос Дойчин Дойчев

Офисите на „Борд Марин” и апартаментите на съдружниците на Дойчев са обезценени с 20%

Трета лавина от търгове заля бургаската фирма, „Борд Марин”, собственост на скандалния корабен бос Дойчин Дойчев. През лятото на миналата година той затвори офисите си на „Хан Крум 40”. Финансовият колапс го сполетя малко след като един от корабите на Дойчен Дойчев бе арестуван с 3 тона кокаин в Испания. Плавателният съд е собственост на другата му фирма „Сийборн”.
След скандала се оказа, че „Борд Марин” е спряла да обслужва кредитите към банка ДСК. Финансовата институция разпродава жилищата на Женя Росенова Тодорова, Христо Василев Христов, Николай Георгиев Стоянов и Андон Стаматов Костадинов. Всички те са с дялово участие в дружеството „Борд Марин”. Самият Дойчев обаче успя да спаси хасиендата си в Сарафово и тя не присъства в предложените на продан имоти. На търг са извадени два офиса и апартамент на името на майката на Дойчин Дойчев – Марина Петкова. На нейно име се води част от офиса на улица „Хан Крум” 40, на етаж 5. Началната цена за него е 85 000 лв. Друг офис от 14 кв. на същия адрес е с цена 9200 лв. Върху него има вписани две ипотеки за 350 000 щатски долара и 200 000 щатски долара.
ДСК продава и имот на съдружника Николай Георгиев Стоянов на улица Крум Делчев 7, ет. 3 с начална цена от 74000 лв. Продава се и жилището на дясната ръка на Дойчин Дойчев - Андон Стаматов Костадинов. Апартаментът се намира улица „Пробуда 63, ет 5 и е с начална цена от 62 000 лв. Върху него тегне единствено дълга от 350 000 щатски долара.
Апартаментът в ж.к. Възраждане блок 38, вх 3 , ет. 7 на Христо Василев Христов е обявен за 64 000 лева. Друг имот на съпругата му Марина Андонова Петкова, също е обект на публичен търг. Той се намира улица „Цар Самуил” 55. Продава се за 77 000 лв..
Имотът на секретарката на Дойчев Женя Тодорова на "Поп Грую" 15 пък е обявен за 60 000 лева. На предишния търг жилището бе оценено на 75 000 лв.
В същото време къщата на Дойчин Дойчев в квартал Сарафово е със заличена ипотека от 20 март м.г.
Припомняме, че кредитите на „Борд Марин” са два. Единият е бил отпуснат за оборотни средства на фирмата, а другият за покупка на кораб. Изплащането на вноските секнало в края на 2012 г.. Фирма „Борд Марин” даже не е обжалвала акта, за да спести време за спасяването на имотите си. Управителят Дойчин Дойчев няма ипотекиран имот по тези заеми.
Междувременно ДСК обяви през октомври м.г. на публична продан и един от корабите на Дойчин Дойчев. Става въпрос за плавателния съд "Свети Георги". Той вече има нов собственик. Сделката бе спечелена от фирма, която е предложила близо двойно по-висока сума от първоначалната цена - 920 хил. лв. По неофициални данни турска фирма е новият собственик на "Св. Георги".