Борисов и Местан обсъдиха на "инцидентно" кафе възродителния процес и местата в ЦИК (снимки)

Срещата не прави ГЕРБ и ДПС по-малко опозиционни!

"За тези, които ще спекулират, изрично подчертавам – нито ще правим коалиция, нито сме по-малко опозиционни, нито каквато и политическа тема, освен че Възродителният процес като метод, като начин, като средства е осъден отдавна от всички”, коментира Бойко Борисов.

"Ако има някакъв конфликт или проблем, някъде точно тук е политическата отговорност и политически майсторлък - да седнем и да кажем: "Дайте там, където е малко по-деликатно, да бъдем по-толерантни взаимно", убеден е още лидерът на ГЕРБ.

Лидерите на ГЕРБ и ДПС се срещнаха инцидентно на кафе като колеги в заведение в Кърджали. Теренът бе неутрален.

Темите, обсъдени от двамата, са три – възродителният процес, аритметиката на разпределение на местата в Централната избирателна комисия и езикът на предстоящата предизборна кампания за Европейски парламент. Стана ясно, че в понеделник на среща при президента ще получат отговор въпросите за ЦИК.

"Призивът ми към всички е да водим тази кампания на един коректен, толерантен език, за да не допускаме вътрешнополитическите дрязги да погълнат изцяло европейската проблематика”, заяви от своя страна Лютви Местан.

Bulgariautre припомня, че по време на посещението си в града, преди срещата с Местан, Борисов подчерта, че българските мюсюлмани трябва да са мост с ДПС, въпреки че са противници в парламента. Според лидера на ГЕРБ двамата с Местан са длъжни да изпият на центъра едно кафе, защото тогава, и мюсюлмани, и християни, и всички ще видят, че има граница, която не се прескача от никой. Но това е знак към всички и най-вече към Станишев, че няма проблем с Кърджали, категоричен бе Борисов. По думите му, той няма да насъсква българските мюсюлмани, които са в ГЕРБ, нито те ще го го правят.