След побратимяването - Пловдив и Шънджън ще вървят ръка за ръка, градът ни става Мека за китайския бизнес

Мисия Пловдив

24-03-2014, 10:10

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив ще има свое представителство в Китай

50 мегафирми от Китай на бизнес форум в Пловдив

Китайските делегати очаровани от посрещането им

Най-голямата китайска делегация, идвала на Балканския полуостров, прие Пловдив тази сутрин.

Пловдив и Шънджън ще вървят ръка за ръка, заяви кметът на китайския мегаполис Цин Ксу минути преди той и пловдивският градоначалник Иван Тотев да подпишат побратимяването на двата града.

Китайските представители се похвалиха още, че са останали много доволни от посрещането им и че са очаровани от града ни.

Малко по-късно Иван Тотев и Цин Ксу ще открият "Седмица на Шънджън - Произведено в Шънджън" в Новотел Пловдив. Изложението ще продължи до 26 март. Всеки желаещ може да разгледа таблети, смарт телефони, смарт плейъри, фотоапарати, камери.

Следобед пък ще се проведат двустранни бизнес срещи. Подробна информация за тях българските бизнесмени могат да намерят в сайта на Българо-Китайската Асоциация за бизнес развитие  www.bg-china-partners.com и сайта на Община Пловдив www.plovdiv.bg.         

Форумът "Пловдив – Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014" ще срещне над 50 от най-успелите китайски бизнесмени – собственици и генерални директори на компании, световни лидери в своя бранш, с представители на български фирми. В града под тепетата ще дойде ръководният състав на автомобилостроителя "BYD", класиран на първо място сред 100-те най-силни компании в света в научно-технологичната сфера от американското списание Business Week. Отличниците в редовете на частния китайски бизнес China Construction Bank, производителите на електроника "Хуауей" и ZTE също ще са тук. По време на форума те ще научат повече за възможностите за инвестиране в "Тракия икономическа зона", обединяваща 6-те индустриални зони в района на Пловдив.

Пловдив се очертава като Мека на китайския бизнес, коментират участници във форума.