Бездомни псета окървавиха старица във "Виница", в кучкарника не вдигат телефона

Мисия Варна

25-03-2014, 15:46

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От районното кметство 3 часа се опитват да се свържат с приюта в Каменар безрезултатно

Глутница кучета нахапаха възрастна жена в центъра на кв. "Виница" във Варна, днес посред бял ден. 70-годишната Марийка Йорданова била в района на супермаркет "Макао", до закуските, когато изненадващо била захапана за десния крак от уличните псета. 

"Не знаем какво е провокирало животните да я нападнат. Но в този район не за първи път има ухапан човек от същата група кучета", разказа близка на пострадалата пред Varnautre.bg. Въпреки няколкото инцидента обаче досега не са взети мерки. 

Веднага след нападението, Марийка - стресната и с окървавен крак отишла да сигнализира в дирекция "Административно и техническо обслужване - Виница", която е звено на районната администрация на "Приморски". След като се запознали със случая служители от кметството позвънили в кучкарника в Каменар, откъдето по принцип прибират бездомните, агресивни животни. Нищо подобно обаче не се случило, защото в общинския приют никой не вдигнал телефона. 

Над три часа са продължили опитите на районната администрация да се свърже с кучкарника. Единственият телефон (052 /820 603), даден за връзка при подобни случаи не за първи път е безмълвен. И друг път на служители от районните кметства се налагало да звънят с часове, но никой не отговарял на обаждания им, а единственият сигнал, който чуват е свободно.