В знак на протест - мъж си плати тока с 23 кг жълти стотинки

Даниел Цветанов е възмутен от бездействието на управляващите

Мъж от Видин плати сметката си за ток на стойност от 150 лева с жълти стотинки. По този начин той изрази несъгласието си със завишената му, според него, сметка за ток за последния месец, информира Нова телевизия.
 
Даниел Цветанов занесе две торби монети с общо тегло 23 килограма на касите на електроразпределителното дружество във Видин. Той започнал да събира монети по една, две и пет стотинки в началото на месеца, когато пристигнала последната му фактура за ток на стойност 250 лева. Тя била със 100 лева повече, отколкото плащал предходните зимни месеци. Според Даниел сметката е нереално висока и не отговаря на потреблението му на електричество.
 
„Правя го от гледна точка на това, че съм възмутен от бездействието на много хора. Главно на управляващите, които са главната причина и разрешават на монополите да ни ограбват и крадат от нас”, обясни Даниел Цветанов.
 
Това не е първият подобен случай. Преди време ви показахме историята на 46-годишния Хасан Мехмед от село Белодол, който плати сметката си за ток с монети от 1 и 2 стотинки. Мъжът протестираше срещу по-ниското от нормалното захранване.