Ужас в Бургас! Психопатът убиец от кораба „Елена” вилнее на свобода

Петър Попов, който преди 11 години уби двама моряци, тормозел жителите на „Възраждане”

Опасен психопат се разхожда на свобода в Бургас, алармираха читатели на Burgasutre.bg. Името на психично болния е Петър Попов, който през 2003 година отвлече товарния кораб Елена, уби двама моряци и рани капитана на плавателния съд. Попов държал като заложници повече от 24 часа 15-членния екипаж.

Заради тежкото престъпление мъжът лежал девет години в психиатрична клиника. След това обаче бил пуснат да се прибере в дома си в бургаския квартал „Възраждане”.
Тогава започнал кошмарът за хората, които живеят в района около апартамента на психично болния убиец. „Много ни е страх! Преди няколко месеца спря да си пие лекарствата и тук настана истински ад. Дори си позволи да напада полицаи, а какво остава за нас. Страхуваме се тук да не стане втори Лясковец”, коментират потърпевши, които пожелаха да запазят анонимност, тъй като се страхуват за животите си.

Миналата година хората дори започнали тайно да събират подписка, за да приберат Попов в лудница, но това не довело до никакъв резултат. По техните думи той често си позволявал да влиза в магазините в района и да взима каквото пожелае, но без да плаща. 42-годишният Попов, който е с телосложение на борец, дори нападнал собственик на заведение, опитал да защити приятелката си от атаките на психично болния.

Очаквайте отговора на полицията в Бургас по случая.