Две верижни катастрофи на магистралата, 21 коли се нанизаха, двама загинаха, много са ранените (+)

Крими

31-03-2014, 08:40

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Затруднено е движението и в двете посоки на аутобана

Две верижни катастрофи с леки и товарни коли са станали днес на магистрала Тракия.

Сигнал за настъпили тежки пътни инциденти и в двете посоки на магистралата в района на 135-ти километър, близо до пътен възел Войводиново, е получен днес около 6,30 часа, посочват от полицията.

Осем автомобила, които пътували към Бургас, са се ударили верижно. Двама души са загинали, един е ранен.

От другата страна, в посока София, е станала катастрофа между 13 автомобила, при която са пострадали четирима.

На място са изпратени екипи на Спешна помощ и служители от секторите "Пътна полиция" и "Престъпления по пътищата". Затруднено е движението и в двете посоки на автомагистралата. Пътят към Бургас е проходим, докато в района на Стара Загора автомобилите, пътуващи към София, се отклоняват по стария път за Пловдив. В района на 137-ми км служители от РУП – Раковски спират трафика и го насочват през околовръстния път. Призовават се водачите на моторни превозни средства да се движат с ограничена скорост и с повишено внимание, като стриктно изпълняват указанията на полицейските служители.

(+)

Загиналите са мъж и жена на средна възраст.

Осем души, пострадали по-тежко, са настанени в Спешна помощ в Пловдив, съобщават от центъра. Други са били прегледани на място и след това откарани с коли до пловдивски болници. Медицинските екипи, обслужили двете тежки верижни катастрофи в 06,20 часа тази сутринта са четири. Петият екип е все още на мястото и изчаква да се освободят починалите, съобщава БЛИЦ.