Пловдив с нов успех! Домакини сме на Световното по кану каяк през 2018-та

Решението е взето след среща в швейцарския град Лозана, като на финала Пловдив е спорил с полския Познан.

Пловдив спечели домакинството на още едно световно първенство. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по младежта и спорта Георги Титюков. Градът ни ще е домакин на Световното за юноши, девойки и младежи до 23-години по кану-каяк, което ще се проведе през 2018-та година. Решението е взето след среща в швейцарския град Лозана, като на финала Пловдив е спорил с полския Познан.

В следващите 4 години Пловдив ще приеме 7 големи първенства, съобщи Георги Титюков. Преговаря се и за домакинството на осмо такова. Догодина предстои Световно първенство за юноши, девойки и младежи до 23-години по академично гребане, а през 2016-та – Европейско по кану-каяк в същата възрастова група. Година по-късно ще има и Европейско по кану-каяк, но за мъже и жени. Според Титюков, то е изключително силно, като свидетелство за това е фактът, че ще се излъчва пряко по един от най-големите спортни канали – Евроспорт. Пак през 2017 тук ще се проведе и кръг от световната купа по гребане.

Привличането на всички тези форуми е отлична реклама за града ни – категорични бяха от община Пловдив. Според кмета Иван Тотев, такива първенства се превръщат в истински двигател на икономическия растеж. Според него, строителството на втори гребен канал ще позволи на Пловдив да кандидатства за още по- големи състезания от световен мащаб.