Бургаското летище включи в летния си график над 20 нови чартърни линии

С най-голяма честота в лятното разписание на редовните линии са полетите до София, Москва, Санкт Петербург и Лондон, които ще се изпълняват всеки ден

Бургаското летище включи в лятното си разписание над 20 нови чартърни линии. 38 са направленията, по които ще се изпълняват редовни полети, като за първи път ще има полети до руския град Череповец. Другата нова дестинация е до латвийската столица Рига.
С най-голяма честота в лятното разписание на редовните линии са полетите до София, Москва, Санкт Петербург и Лондон, които ще се изпълняват всеки ден. От началото на този месец вече има редовни линии до Копенхаген. Те са четири пъти седмично. До Осло- три пъти седмично, а до Хелзинки и Стокхолм- по два пъти седмично. От края на месец април редовни полети до руската столица ще изпълнява и авиокомпания България Еър ежедневно (до летище Шереметиево), както и до Санкт Петербург веднъж седмично. Авиокомпания Россия ще изпълнява полети също ежедневно до Санкт Петербург от началото на месец май. От началото на май ще има ежедневни полети до московското летище Домодедово и един път седмично до Новоросийск. Един път седмично от Бургас ще се лети и до Брюксел, а както и до Дъблин, където честотата на полетите ще е четири пъти седмично.В края на май стартират редовни полети до немските градове Берлин, Франкфурт, Лайпцих, Падерборн и Щутгарт. Редовните полети по направленията Челябинск, Екатеринбург, Нижни Новгород, Санкт Петербург, Самара и Уфа ще се изпълняват също от края на месец май.Линиите до Бърно и Острава ще се обслужват от месец юни 5 пъти седмично, а до Прага започват от края на месец май и ще се извършват всеки ден. Авиокомпания Wizz Air Hungary ще лети от средата на месец юни до Будапеща и Варшава 3 пъти седмично, до Катовице 4 пъти седмично, а до Лондон ежедневно. През летния сезон на 2014 летище Бургас ще има връзка с 175 дестинации в 49 държави в Европа, Азия и Африка.