Жената и любовницата на Мастара се съюзяват срещу Кела

Враждуващите в миналото дами искат половин милион кръвнина

Пламен Дишков-Кела, който беше осъден за убийството на Димитър Стаматов-Мастара през 2006 година, а наскоро освободен заради отменена присъда, ще се изправи в съда срещу любовницата и съпругата на месарския бос. 200 000 лв. кръвнина иска бившата любовница на Мастара Валя Петкова, която е живяла с него от 1995 до 2002 и му е родила две деца.

Петкова е живяла с Мастара на съпружески начала, въпреки че той не се е развел официално със съпругата си Румяна. Любовницата доказа с ДНК тест бащинството на бизнесмена.
Сега Валя иска по 100 бона на дете кръвнина от Кела. В последните години тя върти дребен бизнес. Собственичка е на павилион в Бургас. След като Мастара беше убит, роднините му не оставиха нищо за нея. Те напълно я изолираха, като се възползваха от факта, че бизнесменът не бе оставил завещание. През годините съпругата му пък успя да ликвидира всичките му фирми. Реално тя наследи бизнеса заедно с първия му син Йордан.

Враждата на Валя и Румяна е пословична. Дълги години двете жени водят войни на всяко едно равнище. В един момент в града дори тръгва слух, че едната вече е поръчана от другата. Сега ситуацията е повече от интересна. Този път Румяна и Валя застават на една позиция. Двете са се разбрали да действат заедно срещу Кела и да обединят усилията си. Съпругата на Мастара също е завела граждански иск за 300 000 лв. Томахавката на войната вече е заровена и двете са забравили враждата помежду си.

Развитието на делото срещу Кела, обаче, не е в тяхна полза. На този етап те нямат право да го съдят за кръвнина, защото той не е доказан като поръчител на убийството.

Съдът пусна на свобода всички хора на Кела, подозирани за убийството на Мастара. Делото срещу Дишков беше прекратено. Един от приближените му – Тодор Неделчев-Недьо, също е на свобода, след като Върховният касационен съд отмени присъдата му като помагач при подготовката на убийството. Физическият извършител Бойко Стоянов също е на път да излезе от затвора. Неговият адвокат съобщи, че също ще иска отмяна на присъдата и ново дело.

Покрай цялата сага текат още две дела. Едното е заведено от самия Дишков за клевета срещу Тодор Неделчев-Недьо, който го е посочил за поръчител на Мастара. В същото време прокуратурата в Бургас заведе дело срещу Бойко Стоянов за лъжесвидетелстване, пише „168 часа”. Това стана, след като той се отметна от думите си, че той е извършителят на убийството. През 2012 година внезапно започна да твърди, че убиецът е Мариян Георгиев-Марата.