Октай: Искам да видя генерали от турския етнос в България

Нападателят на Доган направи заявка за политическа кариера

Бургазлията Октай Енимехмедов направи заявка за участие в българската политика. Нападателят на Ахмед Доган даде първото си интервю след своето излизане от ареста.

„Искам да бъда депутат или длъжностно лице, което се занимава с държавни въпроси... всяко едно място, на което човек може да бъде полезен на интересите на народа. Готов съм да поема такава отговорност", заяви за Нова телевизия Октай.

„Не мога да скрия, че в бъдеше искам да видя генерали от турския етнос в България", добави той. Октай Енимехмедов не се чувства унизен от това, че днес политиците го игнорират:

„Показах им, че не трябва да се взимат много на сериозно... Сега ме игнорират, след време може аз да ги игнорирам", каза той от дома си в бургаския комплекс "Славейков".

Октай Енимехмедов беше освободен от Централния софийски затвор на 13 март, след като Апелативният съд в столицата измени мярката му за неотклонение и го прати под домашен арест в Бургас. Още тогава той заяви категорично, че се готви за политическа кариера.

Решението на съда дойде две седмици, след като Октай беше осъден на три години и половина затвор за закана за убийство към Ахмед Доган.