Собственици на имоти до Бяла на протест срещу застрояването на Кара дере

Еколози внасят жалба в съда срещу решението за клас "А" на инвеститора

Еколози и собственици на имоти в района на Бяла се събират тази събота на протест пред кметството в градчето, за да покажат, че са против проекта за строеж, съобщава Нова ТВ.

Екозащитниците внасят и жалба във Върховния административен съд срещу решението на Министерския съвет да предостави сертификат за инвеститор клас А на "Мадара юръп". Припомняме, че компанията има намерение да строи екоселище в Карадере. Според зелените, този проект създава опасност да бъдат унищожени защитените дюни. Жалбата на екозащитниците ще бъде подписана и от хора, които имат имоти в района на Карадере.

"Тя ще бъде подписана и от природозащитни организации, също така и граждани, които имат и правен интерес включително, които имат и имоти в този район и желаят да развиват туризма по един съвсем различен начин", обяснява Борислав Сандов - съпредседател на "Зелените".

"По морето има много хора, които не искат да се застроява и че не е битка между софиянци на жълтите павета и хора по морето, а е битка между хората с определо мислене и един напълно непрозрачен проект, който според нас не е в интерес нито на местната общност, нито на държавата", твърди Павел Антонов - собственик на имот край Бяла.