Червени рози за Станишев от разцепелите се социалисти в Добрич

При тази съвременна техника за звукозапис, журналистите …не бяха допуснати в залата за да не чуят тайните им

Неприемливо е ЕРП-тата по някакъв конспиративен начин да не плащат на НЕК суми, които са дължими, заяви снощи в Добрич лидерът на БСП Сергей Станишев по повод на предупреждението на Брюксел за евентуални мерки срещу България заради процедурата за отнемане на лицензите на енергодружествата.

Станишев бе на среща с членове на партията от Добричка област, които не се присъединиха  към групата на Владимир Калчев в движение "АБВ". На закритата за журналисти среща бяха и зам.-министърът на земеделието Явор Гечев и депутатите Сияна Фудулова и Пламен Желязков. Освен персоналната си охрана лидерът на БСП бе пазен от униформени и цивилни полицаи от Добрич.  

 „Притеснен съм от информацията, която през последните дни излиза в медиите, за това че много от дейностите на ЕРП-та не са били насочени по същество - за инвестиции и за услуги, а са били аутсорсвани дейности на дъщерни фирми". ЕК трябва да провери тази информация, защото е неприемливо електроразпределителните дружества да не плащат на НЕК суми, които са дължими. Според Станишев,  само социалистите в ЕС могат да гарантират справедливо отношение към страната ни, която „да бъде третирана като равноправен член, а не като периферна държава, на която само някой дава указания какво да прави".

„България заема много стабилна и балансирана позиция по отношение на кризата между Русия, Украйна и ЕС. Ние сме определено сред страните, които категорично се обявиха за политически диалог и политическо решение, ние сме гласът на разума и не сме сред ястребите нито в ЕС, нито в НАТО. Имаме 250 хил. етнически българи, които живеят в Украйна, така че нашата позиция е загрижена и отговорна и на първо място се основава на българския национален интерес”, допълни червения лидер.