Покрив на детска градина се срути след пороя в Карлово, няма пострадали

Животът

08-04-2014, 10:27

Снимка:

karlovo.tv

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Порой заля Карлово

В истински воден ад попадна града понеделник следобед. В момента щетите се установяват

Покрив на детска градина е пропаднал след снощния порой в Карлово, алармира зам.-кметът на града Данка Люртова.

Екипи на общината и строителна фирма вече са в детската градина, за да се установят точните щети и да започнат възстановителните работи. Засега няма опасност за децата в градината.

Огромно количество дъжд се изсипа вчера след 17.00 часа. Пороят продължи близо половин час, а за около 10 минути е валяло и градушка. От общината уверяват, че до края на деня ще се справят с пораженията и градът ще е почистен.

Общо 11 обекта са отводнени, заяви на свой ред и говорителят на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" инспектор Георги Кунев. Всички те се намират в най-ниската част на града - изби, мазета, улици, както и подлезът на жп гарата. Няма инциденти и аварии причинени от паднали клони на дървета, посочи още той, съобщава Фокус.

Обилният дъжд е втрещил хората и е вдигнал на крак пожарната, пише Карлово ТВ. Три противопожарни  коли от Карлово и две от Пловдив са се борили с водния ад. В местната ресорна служба са получени над 30 сигнала за наводнени мазета, в същото състояние били и спортен клуб и магазин. Много коли са закъсали на околовръстното шосе, те са изтеглени благодарение на влекачи, осигурени от 61-а Стрямска бригада.