Кърджали осъмна под блокада. Малцина са пред съда за имотите, поискани от Мюфтийството

Животът

08-04-2014, 11:17

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Фенове без организирана подкрепа, забравили датата на делото

Кърджали осъмна под полицейска блокада. Днес в 11 часа започна поредното заседание по делото, заведено от Главно мюфтийство, което има претенции за собственост над сградата на историческия музей в града.

Службите на реда се опасяват от протести на футболни фенове и затова има засилено присъствие на полиция и жандармерия в центъра на града, пише 24 часа.

Най-голяма е концентрацията на сили в района на Съдебната палата. Тя е опасана с метални ограждения, пред нея има и спрени няколко камионетки на жандармерията.

Всички влизащи в града автомобили се проверяват, особено тези с регистрационни номера от вътрешността на страната. Освен документите на пътуващите, полицаите проверяват и багажниците на автомобилите.

Феновете на футболните клубове в Пловдив, които са най-организираните в България, няма да протестират пред съда, пише 24rodopi.com. Няма такава организация. Пловдивчани няма да пътуваме. Дори датата за делото бяхме забравили, заяви Велизар Цолакидис, един от тарторите на агитката на "Ботев" Пловдив. Именно той докара най-много фенове в Кърджали на 25 февруари.

Без шум и националистически страсти се очаква да премине делото. Най-вероятно то ще бъде отложено поради забавяне на възложената повторна експертиза, коментират запознати.

В 10,45 часа имаше само 7 протестиращи. Един от тях е свещеник и носи голям кръст, посочват още от 24rodopi.