Петков: Ако аз бях вътрешен министър, Бисер Миланов нямаше да стъпи в парламента

На първо място за провала в Лясковец е виновен министърът Цветлин Йовчев

Парламентаризмът в България нищо не струва - това ни показват в момента. Изявленията на Бисер Миланов и хората му, арогантността в политиката е достигнала до такива висини, че е крайно време да кажем "стига". Тези хора се превърнаха във фактор в българската политика. Тези твърдения са обект не на Народното събрание, а на прокуратурата. Когато аз бях вътрешен министър, такова нещо не можеше да се случи. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков пред bTV.

Аз не знам депутатите, когато са ги поканили, дали си дават сметка какво са направили. Те са се принизили до Бисер Миланов. Трябва да се търси политическа отговорност от депутатите. Когато парламентът организира подобна трибуна, тогава медиите са безсилни да хигиенизират общественото пространство, заяви Петков.

Според Петков се крие истината за операцията в Лясковец. "Аз съм обезпокоен, че ние нямаме отговори. Не може да е виновен кварталният, тези две момчета са били изпратени от някого на мястото. На първо място за провала в Лясковец е виновен министърът Цветлин Йовчев, защото главният секретар не е действал на своя глава. След като е изпратил специализирания отряд, нормално е да се оправдае, че това се е налагало. Трябва да бъдем малко по-обективни, за да сме полезни на обществото", заяви Румен Петков.

Политическата отговорност не се пое, а се разхвърли сред районните. Тези подходи са популистки и дестабилизират системата на МВР, подчерта той. Не може да издигат обществено нетърпими хора, каза още той.