Каназирева пита Тотев: Кой е виновен за разкопаването на бул."Цар Борис III Обединител"

Мисия Пловдив

10-04-2014, 11:04

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Авария спря движението по бул."Цар Борис ІІІ Обединител"

Три поредни аварии на водопровод блокират движението

Дали е направено обследване на  водопровода на бул. „Цар Борис III Обединител” преди ремонта през 2012 г. и кой носи отговорност за авариите и разкопаването на новия асфалт  - това са част от въпросите, които председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив” Дани Каназирева ще зададе днес на кмета Иван Тотев.

Адвокат Каназирева настоява да получи подробна информация, а също така и копие от документи, коя фирма е извършила ремонта на булеварда, на каква стойност са строително – монтажните работи  и дали в обществената поръчка е включена смяна на водопровода, който аварира.  Кметът трябва да предостави на съветничката данни  какъв е гаранционният срок на ремонта и  за чия сметка  се отстраняват повредите.  Каназирева иска също така отговор на въпрос какви действия е предприела администрацията, за да не се повтаря безпрецедентният гаф. 

Повод за питането са три поредни аварии на водопровода на булевард „Цар Борис III Обединител”. „Отстраняването на течовете наложи  разкопаване на  новия асфалт.  От изявленията на управителя на В и К  става ясно, че тръбите са монтирани през 60-те години  и че са възможни нови пробиви, аварии, а съответно и проблеми  за живущите и работещите в сградите, които се намират в зоната между хотел „Тримонциум” и Сточна гара”, посочва в питането Каназирева. 

Съветничката напомня, че досега  многократно  Иван Тотев е декларирал в качеството си на кмет, а преди това и като областен управител, че преди всеки пътен ремонт задължително трябва да се обследва състоянието на подземните комуникации и в частност – на водопровод и канализация. ”Нарушаване на тези принципи  нанася материални вреди на общинския бюджет и създава допълнителни проблеми в организация на движението в Пловдив”, категорична е Дани  Каназирева.  Според нея авариите на бул. „Цар Борис III  Обединител”  за пореден път доказват, че градската администрация бърза да усвои милиони левове  в козметични ремонти, хвърляйки парите на данъкоплатците на вятъра.