Р. Петков: Орешарски е вреден за държавата, държи се като нищожество!

Слуга е на нечисти, непочтени, нехигиенични властови интереси

От днес нататък няма да обяснявам, че министър-председателят се държи като нищожество, а ще го доказвам и всеки ден ще давам по един факт. Това заяви на пресконференция във Варна Румен Петков от Националното ръководство на АБВ.

"Днес ще започна с вчерашното решение на Министерски съвет за определяне на новия състав на Комисията за защита на лични данни. От комисията е изваден най-успешният й член, Валентин Енев. 97 % от актовете, които той е подготвил, са минали, включително и на съдебна процедура, по-успешен представител в тези държавни органи България няма", каза Румен Петков.

"Той е човекът, който направи акт и осъди в съда бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов. 10 000 лева е личната глоба за Ваньо Танов и 10 000 лева глоба за агенцията. За съжаление, освен мен тогава, никой от колегите не реагира. Абсурд е, осъден бивш държавен служител (бел.ред. Ваньо Танов) да продължи да заема поста си. Но при Бойко Борисов - това е факт. Вчера Пламен Орешарски показа, че е слуга в най-бруталния и най-грозния смисъл на думата на Бойко Борисов и на Делян Пеевски", каза Румен Петков.

"Не мога да си обясня - защо БСП не покани своите представители в комисията, какъвто е Валентин Енев, и да изслуша техния отчет за работата, каквито са правилата на БСП", каза Румен Петков.

"Това е пример за задкулисието, т.е. Станишев слугува на Пеевски", обясни Петков.

"За мен единственото обяснение е, че Валентин Енев ми е състудент, и това е в групата на просташки репресивни действия, които правителството оказва на хора, които показват някаква съпричастност с други идеи, различни от тези на семейство Станишеви", заяви Румен Петков.

"Всеки божи ден, сутринта на Пламен Орешарски ще започва с мен. Разчитам на вас, медиите, той да го разбере до 20 минути и да реши - кога да си подаде оставката. Той е вреден за държавата. Това, че е слуга на нечисти, непочтени, нехигиенични властови интереси", заяви Румен Петков.