Ливанският посланик: Големи инвеститори искат българска продукция

Парите

10-04-2014, 18:11

Снимка:

Светлина Еленова

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

20 фирми от арабския свят идват в Бургас

Арабски инвеститори наливат 20 млн евро в бургаския бизнес

Проблемът с визите спъвал богатите туристи да идват у нас

Имаме голям интерес от богати инвеститори към България и по-специално към Бургаски регион. Най-вече те са насочени към земедейските земи, но не към закупуване на такива, а към наемане и разработване. Интерес има и към овцевъдството и износът. Това каза за BurgasUtre посланикът на Ливан в България - г-н Фарес Еид.

"Страната ви наистина е малка, но тя е много добре географски разположена, важен център е, има много интересни исторически находки, както и прекрасен климат и възможности за добър износ по отношение на земеделска продукция и животновъдство. Нашите туристи имат интерес към нея като дестинация и до момента съм получил много запитвания от сериозни инвеститори, защото както знаете страните от арабския свят имат много възможности. За жалост те се спират и не могат реално да влизат големи ресурси в България, заради пречките с визовия режим. Това е тежест, която пречи за добрия обмен", обясни още дипломатът.

Въпреки това, той увери че те първа ще се чува за големи инвестиции в посока към България. Вече били направени и няколко конкретни предложения за облекчаване на визовите режими за арабските страни, конкретно за представители на едрия бизнес.

Г-н Фарес Еид посочи също, че при разговори с представители на местния бизнес е получил информация за интересни инвестиции на български търговски компании. "И двете страни имат интерес от добро бизнес сътрудничество, което ще бъде от полза за икономиките. С историческите си богатства България може да предложи много вълнуващ туризъм за нашите сънародници", каза още дипломатът.