Петков: Ден 3: Орешарски да отговори кой поръча човека на АБВ в Асеновград

Как министър-председателят гледа на това, че на човек му е залята колата с киселина

Политическото преследване се превърна в норма на поведение на държавната администрация, включително и на МВР. Случаите на наказани заради това, че са показали различни политически нагласи от тази на сегашното управление растат. Следва пореден пример за използването на държавния апарат за репресии срещу човек заради политически симпатии.
Два дни след като е афиширан като координатор на АБВ в Асеновград, Васил Спасов бива наказан за това. Предното стъкло на колата му е залято с киселина още на следващата вечер и така оперативната му дейност временно е ограничена. Нещата не спират дотук, следват административни спънки от страна на местната общинска администрация, когато наближава поредната спирка на турнето на Николина Чакърдъкова „Да съхраним българското“, подкрепено от АБВ. Следва спирката на спектакъла в Асеновград, следват и странни методи и изисквания от общината и асеновградското РПУ.
След като е поискано и дадено разрешение за гостуването на спектакъла на централния градски площад – процедура, с която се занимава продуцентът на турнето, постъпва нова процедура. По неясни причини се оказало, че за концертът, който е напълно безплатен за гражданите в цялата страна, е необходимо да се подпише декларация, че събитието е с идеална цел и тази декларация трябвало да бъде подписана, по неясни причини, от координатора на АБВ в Асеновград Васил Спасов. Той трябвало да се разпише под кратък текст, който гарантира, че от концерта, който предстои на градския площад, никой няма да печели. От администрацията на община Асеновград обяснили на Спасов, че ако не подпише въпросната декларация, на сцената на „Да съхраним българското“ няма да има ток за целите на концерта. Нещата не спрели дотук – малко след това получил ново обаждане, този път от дежурния полицай, който влязъл в нетрадиционно за пагона амплоа и се поинтересувал дали ще има политически речи по време на мероприятието.
„Орешарски да отговори кой поръча човека на АБВ в Асеновград“, заяви Румен Петков и настоя за отговори на още няколко ключови въпроса: Какви мерки са взети спрямо човека, който проявява особен интерес към мероприятието на Чакърдъкова, как министър-председателят гледа на това, че на човек му е залята колата с киселина и не счита ли за срамно, че по негово време политическото преследване се е превърнало в норма на поведение на държавната администрация, включително и на МВР.