Масов бой между ултраси на Нефтохимик и Берое на плажа в Несебър

Крайните привърженици си спретнали уличен бой преди футболния мач между двата отбора

Ултраси на футболните отбори Нефтохимик и Берое Стара Загора си уговорили уличен бой преди срещата на двата тима вчера. Мелето станало посред бял ден на плажа в Несебър на около 100 м. в пясъчните дюни зад хотел „Котва”.

В масовия бой взели участие близо 100 души – крайни привърженици на двата футболни клуба. Схватката се провела досущ като боевете между футболните хулигани в зората на английския футбол, като всички участници в нея били въоръжени с боксове, палки и бухалки.

От инцидента пострадал 24-годишен мъж от Стара Загора, който е с наранявания в областта на главата, но без опасност за живота. Малко по-късно в „шокова зала” на бургаската болница са настанени трима младежи, също пострадали от сериозното сбиване. Двама от тях са на 18 години, а третият - на 23. Оказана им е медицинска помощ, след което са освободени за домашно лечение.

От полицията съобщават, че по време и след футболната среща инциденти не е имало. Мачът завърши с минимална победа – 1:0 за Нефтохимик, който вече изпадна в „Б” група.