Организират празник за децата в неравностойно положение в Стара Загора

Събитието е под наслов „Отново заедно за Великден!”

Превантивно-информационният център по зависимости (ПИЦ) към Община Стара Загора организира празник под наслов „Отново заедно за Великден!”, предназначен за децата от различните етнически общности, за децата със специални образователни потребности и за малките възпитаници на Домовете за деца.

На 15 април 2014 год., от 16.00 часа, в залата на ПИЦ (ул. „Цар Иван Шишман” № 96) представители на Клуба на етносите, СНЦ „Руски клуб”, Военен клуб – Стара Загора, Школата за фолклор на етносите към Центъра за наука, култура и изкуство ще разкажат за празнуването на Великден, ще представят характерни за различните етноси традиции и обичаи и всички заедно ще сътворят великденска украса и приказни шарени яйца за традиционното Великденско дърво.

Всички, които посетят Превантивно-информационния център по зависимости, ще имат възможността да се насладят на таланта на малките певци от Вокална група „Звънчета” с ръководител Даниела Димитрова, който ще започне от 18.00 часа в залата на Военен клуб – Стара Загора.

Великденският празник за деца в неравностойно положение се организира по програма „Алтернативи на зависимите поведения от психоактивни вещества”.