Нефтохимик загуби от Левски в Бургас и отпадна от борбата за титлата

За момичетата на Петко Маринов остава възможността да се преборят за третото място

Баскетболистките на Нефтохимик 2010 пропуснаха шанса да се класират на финал в първенството на НБЛ. Момичетата на Петко Маринов загубиха в зала Бойчо Брънзов третия решителен двубой от Левски в много оспорван мач със 79:78 и така отпаднаха от по-нататъшно участие след 3:0 победи за „сините“.

Мачът започна по-добре за гостенките, които поведоха, но постепенно нашите се отърсиха от първоначалното смущение и постепенно изравниха играта. В края на втората четвърт Нефтохимик се оттегли  на почивка с 5 точки аванс 47:42. Втората част отново бе равностойна, но гостенките успяха да изравнят 4 минути преди края. Тогава се заигра кош за кош, а Левски успя да отбележи точка повече от фаул и поведе 50 секунди преди края. В оставащото време Нефтохимик не успя да отбележи и така Левски удържа крехкия си аванс, който бе достатъчен за победата в мача и серията с 3:0.

Така след 10 години без прекъсване, бургазлийки за пръв път няма да вземат участие във финала за баскетболната титла. За момичетата на Петко Маринов остава възможността да се преборят за третото място със загубилия серията за финала между отборите на Дунав Русе и Хасково. До момента резултатът от двубоите между двата тима е 2:1 в полза на шампионките от Дунав.