ЕГ изпревари Икономиката в здравословните салати, Георги Гайдарджиев им връчи наградите

Здравословната храна е една от основните предпоставки за постигането на високи спортни успехи

Това заяви световният шампион по кандска борба Георги Гайдарджиев при връчването на награди на победителите от една вкусна надпревара.

Кулинарното състезание за най-здравословна плодова салата бе организирано от Младежки дом – Благоевград и Детски парламент. Свои представителни отбори излъчиха почти всички средни училища в общината. 10-те екипа имаха нелеката задача да впечатлят професионалното жури от преподаватели по кулинарство в Гимназията по текстил и облекло. Спортсменството бе водещо в случая, тъй като оценяващите бяха категорични, че в класирането няма да участват техните представители. „За да се избегне конфликта на интереси”, както се изрази председателят на комисията г-жа Павлова. Тя уточни, че отборите са се представили повече от добре, но и не спести своите критики и критерии. „Основните предпоставки за избор на първите три отбора бяха чистота на работното място и лична хигиена. Умение за работа с отделните инструменти, и не на последно място – крайният вид и вус на продукта”, подчерта г-жа Павлова.

Отборът на Езикова гимназия спечели призовото първо място, в оспорвана надпревара с представителите на Икономическата гимназия и НХГ, които заеха съответно второ и трето място. Заслужените награди, осигурени от партньори на Детския парламент, са посещение на фитнес зала, боулинг забавления и кино.

В разгара на лятото предстои второ издание на вкусното състезание. Тогава младите кулинари ще се пробват в приготвянето на традиционни за сезона салати.