Убийцата на Алекс от Поморие обрала златни накити от мъртвото дете

Накитите били открити ден след убийството

Убийцата на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие обрала трупа на удушеното дете. Телцето на момиченцето било още топло, когато задържаната за зверското престъпление - Атанаска Георгиева, съседка на семейството, поставила трупа върху леглото си, свалила от ушите му златните обеци и внимателно разкопчала гривната с висулки, която била на ръчичката му.

След това взела от врата на Алекс и златното й синджирче с ангел-хранител и буквичката А, която висяла на него и ги скрила на тавана си. Това разказаха вчера източници, близки до разследването.
Едва след мародерството, Атанаска поставила найлонова торбичка за смет върху главата на детето, опаковала го с тиксо и го скрила под леглото си. Накитите били открити ден след убийството, когато Атанаска сама признала най-напред пред психолог, а после и пред полицаи, че тя е удушила детето с голи ръце. За разследващите в Бургас остава пълна загадка защо следовото куче, което МВР служителите откарали в тавана на Атанаска, за да търси следи от детето, не успяло да намери момиченцето, съобщава в. „Преса”. "Отвличането на Александра е било планирано. Не е възможно да го е организирала сама. Ситуацията обаче се объркала и Атанаска решила да премахне свидетеля", допускат от най-близкия семеен кръг на родителите на Алекс.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен