Петков: Колко партийни калинки е назначил Пламен Орешарски в бордове?

Констатирам, че преди години съм се запознал с един различен Пламен Орешарски

Начинът, по който се ръководи държавата и кадровите назначения на  това правителство накараха хората да мечтаят за „калинките“ на Борисов.
Питам Ви КОЙ назначи тези хора, КОЙ ги препоръча? Защо се назначават лица, за които лично Вие сте изразявал публично неодобрение? Защо продължавате да мълчите по тези въпроси почти цяла година?
Кадровата Ви и управленска политика ни карат да мислим, че гледате на цели сектори, значими за българската икономика, с пренебрежение. Какво се случва с българската енергетика? С действията си правите така, че предприятия като „Мини Марица-изток” да участват в загробването на българската икономика.
Какви са Вашите цели, придобивки? Сред тях фигурират ли летище „Стара Загора“, а летище „Пловдив“. Докъде ще стигнат Вашите желания – трябва ли магистралите да се превърнат в писти, от които да ежеминутно да излитат „чартъри“ в услуга на интересите Ви?
Все по-често си задавам въпроса – защо не Ви е срам от това, което правите? Чудя се как интелигентен човек като Вас може да не си задава този въпрос.
Поглеждайки назад във времето, констатирам, че преди години съм се запознал с един различен Пламен Орешарски. Различен от този, който виждам в момента.  Човек с цели и идеали, които нямат нищо общо с действията на премиера Орешарски 2013 – 2014 година.