Ето го убиеца на Николай! Извергът и жертвата били приятели от детинство

Тодор обрал Николай, след което го заклал в служебната кола

Убиецът Тодор Атанасов и жервата Николай Христов били приятели от детинство. Двама живеят в един вход на блок 20 в жилищен комплекс "Славейков". 22–годишният Николай е завършил Морското училище в Бургас. От месец работил в дистрибуторска фирма и е карал фирмена кола „Форд транзит”. В четвъртък не се прибрал от работа. Родителите му подали сигнал в полицията на следващия ден /петък/, че нямат никаква информация за сина си повече от 10 часа.

Убиецът Тодор Атанасов също е завършил Морското училище в Бургас. Той е с една година по-малък от жертвата си. В "Славейков" е познат с прякора Баничката. Наркоман, криминално проявен за кражби. Тодор Атанасов е убил по особено жесток начин приятеля си, казват разследващите .Убийството е извършено още в четвъртък, на 18 април. Тялото на Ники е намерено в нива край карнобатското село Сигмен, а служебният автомобил Форд Транзит, изоставен в село Банево.

Убиецът е заловен вчера. Установено е, че ударите в тялото на Ники са били от остър предмет. Нараняванията са в областта на гръдния кош и белия дроб. Ники е починал от загуба на кръв. Преди да го заколи Баничката, свил чантичка с 5 000 лева служебни пари, които били в микробуса. Убийството е извършено в служебната кола. Най-вероятната причина за убийството са парите, които Тодор знаел, че били в микроуса. Това отключило агресията в наркомана да убие приятелят си, след като свил фирмените пари в рамер на 5 000 лв.