Близки на Валя: Ако знаехме, че е мъртва, щяхме ли да я чакаме още

Роднини бесни за писания в медиите, твърдят че момичето не е мъртво

"Недоумявам защо медиите продължават да пишат, че Валя е мъртва, че се е удавила в морето, че се е скарала с баща си. Това са глупости. Ето защо не беше редно се пише за нея, изкраха я и лабилна", възмути се близка роднина на изчезналата красивата медицинска сестра Валя от Бургас.

Според нея в писанията имало доста неверни неща, като например, че семейството на момичето вече чака трупът й да бъде изхвърлен от морето.

"Ако действително знаехме от полицията такава информация, хайде обяснете ни, защо я чакаме всички все още", допълва жената. Тя е категорична, че случаят ще има положителна развръзка и няма нужда името й да се сръзва с трагедии и още повече с публикации, че е била в тежка депресия.

24-годишната Валя Иванова от кв. Лозово е в неизвестност от 15 април, след като в продължение на два дни не се явява на работа в стоматологичния кабинет в центъра на Бургас, където работи. Майката на момичето работи в Австрия, а тя живее с приятеля си и баща си.

Същия ден, със съдествието на полицията, близките на медицинската сестра апелираха да не се разпространява информация за нея и снимки.

Приятелят й обаче вече пети ден моли за съдествие в издирването й, чрез социалната мрежа.