На 1 май отварят Малката базилика за туристи, Римския стадион - след месец

9 уредници посрещат туристи 6 дни в седмицата

От днес с Малката базилика ще се разпорежда община Пловдив. Договорът за това е подписан тази сутрин между местната власт и Министерство на културата, съобщи кметът Иван Тотев.

Паметникът на културата на бул. „Мария Луиза” до бл.23 ще бъде отворен за посетители до 1 май. "Надяваме се да се правърне в най-посещавания туристически обект", каза Тотев. Тези дни екскурзоводите от Старинен Пловдив се събират, за да обменят информация за базиликата. За обиколка из древните мозайки ще е валиден билетът, купен за Античния театър. Индивидуалните туристи ще плащат 5 лева за вход, за групи цената е 3 лева на човек, пенсионери и ученици дават 2 лева за разходка из Старинен Пловдив.

Ремонтните дейности на Римския стадион ще приключат до средата на май.

На сесията в четвъртък ще се гледа предложение за увеличаване на щата на общинското предприятие. 9 нови служители ще бъдат назначени на работа в Малката базилика и Римския стадион. Ще бъдат наети уредници, за да се посрещат туристи 6 дни в седмицата. В обекта на центъра ще има служители за информационния център, както и технически лица.