Майката на убитото момче: Тодор два дена след убийството ме питаше за Николайчо

Днес в Бургаския окръжен съд се очаква да бъде гледана мярката за неотклонение на убиеца

Тодор имаше много силен магнетизъм, с който омайваше хората. И дори с това, което извърши, два дена вървя и питаше дали знам нещо за Николайчо. Това каза майката на убития Николай Христов от Бургас - Милена пред TV 7.

Жената е на лечение с химиотерапия, страда от карценом на белия дроб. Носи блузата на Николай, часовника му на ръката си, той е бил единственият й син, заради когото намирала сили да живее.

Милена, трудно преглъща това, което е чула от разследващите. Детето й е намушкано четири пъти заради парите, които е носело в себе си. Сумата от 5000 лева била оборот от стоката, която Николай е разнасял в работата си като дистрибутор.

Николай е работел като дистирибутор на сладки храни и дребни ядки. Съседи споделят, че е имал криминално проявени приятели, но той самият не се бил забърквал с наркотици. Никой от жителите на блок 20 не знае Ники да е имал видими врагове. Бил е възпитаник на морското училище в Бургас, кротък и приветлив, обичал да играе футбол.

21-годишният Тодор Атанасов е криминално проявен и осъждан за кражби и притежание на наркотици. Днес се очаква в Бургаския окръжен съд да бъде гледана и мярката му за неотклонение, след като изтече 72-часовото задържане под стража за престъплението.