Съдът остави в ареста Тодор, който закла своя съсед Николай на Разпети петък

21-годишният мъж умъртвил по особено жесток начин своя приятел от детинство

Бургаският окръжен съд постанови най-тежката мярка - "задържане под стража" за Тодор Атанасов. 21-годишният мъж е обвиняем по дело за убийството на своя съсед и дългогодишен приятел - Николай Христов. Наложената мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок, като делото ще се гледа на 29 април.

Съдът обоснова своето решение с мотива, че са събрани достатъчно доказателства, за да се направи предположение, че именно Тодор е извършител на убийството. Част от доказателствата са и чифт черни обувки на подсъдимия, по които е открита кръвта на 22-годишния Николай Христов.

Според събраните данни от разследващите Николай е убит с 5 намушквания, последното от които в шията. Убийството е извършено по особено жесток начин, като Тодор разкъсал с ножа белите дробове на Николай, както и подмишниците.

Извършеното престъпление е с висока степен на обществена опасност, както и самият обвиняем. Предвид е взето и поведението на Тодор, който се опитал да заличи следите си на местопрестъплението. 

Според Прокуратурата съществува голяма вероятност Тодор да опита да се укрие, тъй като ако бъде признат за виновен, го грозят от 15 до 20 години зад решетките, доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

Според тезата на служебния адвокат на убиеца – Николай Рачев пострадалият е искал да купи пико от Тодор. Двамата се скарали, а Николай скочил върху младия мъж с думите „Педераст, дай дрогата”. Наркоманът се опитал да се защити и го наръгал многократно.