Аз съм председател на партия, която излъчва жени на най-високите постове в държавата

Бойко Борисов обсъди възможностите за инвестиции между България и ОАЕ с д-р Амал Ал Кубаиси

„За България е много важно да привлечем максимален обем от инвестиции от Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) и искаме отсега да си подготвим съвместното си сътрудничество. Убедени сме, че съвсем скоро ГЕРБ ще се върне в управлението на страната, защото сме първа политическа сила“. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата си със заместник-председателя на Федералния национален съвет на ОАЕ д-р Амал Ал Кубаиси в Абу Даби.

В срещата участваха още българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел и народните представители и бивши министри на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и енергетиката Лиляна Павлова и Делян Добрев. Българската делегация е придружавана от посланика на ОАЕ в Брюксел Сюлейман Ал Алмазрои. По думите на д-р Амал Ал Кубаиси, България и ОАЕ винаги са имали много добри връзки и е важно те да бъдат разширявани непрекъснато. Д-р Кубаиси сподели, че е била в България през 2002 г. и е останала много впечетлена от страната.

От своя страна Борисов я покани отново да посети България и изрази увереност, че няма да познае София, защото столицата ни е преобразена през управлението на кметовете от ГЕРБ. „Имаме мостове, естакади, метро, паркове, които не бяха ремонтирани от 40 години. За първи път кметът на София е жена. Аз съм председател на партия, която излъчва жени на най-високите постове в държавата. През управлението на ГЕРБ за първи път имахме и жена председател на Народното събрание“, подчерта Бойко Борисов. „За ОАЕ е важно да бъдем представени и да присъстваме в Европейския парламент. Искаме да задълбочим сътрудничеството между Европарламента и Федералния национален съвет, както и между българския парламент и Федералния национален съвет“, заяви от своя страна д-р Кубаиси. Борисов и Кубаиси обсъдиха и възможността за сключване на меморандом за сътрудничество и кооординация между българското Народно събрание и Федералния национален съвет на ОАЕ. Двамата се обединиха около идеята да бъде проведен бизнес форум в Абу Даби, на който да се обмени информация за възможностите за инвестиции в двете страни. Кубаиси заяви още, че в момента ОАЕ разработват законодателство, което да защити правата на инвеститорите и ще поканят повече българи, които да развиват бизнес с Емирствата.