Кръвният център в Бургас може да затвори доставки за 13 болници

Новините

24-04-2014, 16:59

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов Кръвен център и Спешно отделение чакат одобрение от МЗ

Звеното снабдява цялото Южно Черноморие, но е пред закриване вече три години

Центерът по трансфузионна хемотология към МБАЛ - Бургас е в тежка криза повече от три години. за това алармира днес началникът му д-р Бояджиев. Според него, звеното отгоравя за обезпечаване на нуждите на цялото Южно Черноморие и по-специално на 12 здравни заведения, а от това лято и на още една болница за чужденци в Слънчев бряг. "Всяка година, когато идват да ни правят проверки ни съобщават, че сме пред затваряне, вече трета година този проблем стои. положението е много тежко, по отношение на обрабоктата на дръвните продукти, котио осигуряваме за болниците", обясни д-р Бояджиев по време на дискусия по проблемите на спешната помощ, която се проведе в Бургас, с участието на министър д-р Таня Андреева.

Д-р Андреева увери, че с разкриването на първия в страната модерен комплекс за спешна помощ, който ще бъде на територията на областната болница в града, ще бъде извършен и пълен ремонт на Кръвния център.

"Директорът на МБАЛ - Бургас д-р Георги Мирзчийски още миналата година алармира в министерството за проблема с кръвния център и ние сме предвидили с изграждането на спешния блок пълно обвоняване и на него", обясни здравният министър.