Такситата в Балчик ще возят за 1,30 и 1,70 лева на километър

Мисия Добрич

25-04-2014, 09:50

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Общински съвет – Балчик, потвърди решение от 2011 година за максималните цени за километър таксиметров превоз –1,30 лв. за дневна и 1,70 лева за нощна тарифа, съобщи радио Варна.

Местният парламент утвърди по препоръка на Сметната палата и Вътрешния одит нова Наредба за условията и реда за упражняване правата на собственост на Общината в търговски дружества с общинско участие, в граждански сдружения или при сключване на договори за съвместна дейност. Регламентират се задължителни условия за застраховане на имуществото и своевременна информация за финансовото състояние.

 Министерство на младежта и спорта ще строи спортна площадка в балчишкото село Соколово върху площ от един декар, за което бе одобрено безвъзмездно право. След завършването, спортното съоръжение ще бъде дарено на Общината, ориентировъчната му стойност ще е 80 хиляди лева. От 100 до 400 лева еднократни финансови помощи за лечение и социално подпомагане бяха отпуснати на 14 нуждаещи се жители от Балчик и селата Соколово, Сенокос, Оброчище, Ляхово, Змеево.