Жена-инвалид чака 7 часа и половина пред спешния кабинет в болница

Животът

28-04-2014, 08:34

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Болната висяла пред кабинет в Университетската "Свети Георги" в Пловдив

Болни пациенти чакат на опашка 8 часа пред спешния кабинет на най-голямата болница в Южна България  - пловдивската "Свети Георги".

За случката разказва зрителка на Нова телевизия. Мариана Йорданова изрази възмущение от липсата на организация в лечебното заведение. По думите й медицинският екип не е виновен. Отговорността е на ръководството на лечебното заведение, изрази възмущението си Мариана Йорданова.

Ето какво още разказа тя:

На 12 април 2014 г. придружавахме изпратена по спешност болна в спешен кабинет в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, бул. "Пещерско шосе" 66. Чакахме за преглед от 14 до 21.30 часа. Придружавах майка си, която беше с тахикардия и високи стойности на кръвното налягане. Това е жена инвалид, изпратена от семейния лекар. Имаше много други тежко болни, които бяха пристигнали от други места. Нашата близка дори беше в по-добро състояние от другите хора. Екипът успя да я прегледа, да свали кръвното, да нормализира сърцето. Беше обслужена адекватно, но става въпрос за липса на организация в болницата. Това не е единичен случай. Там просто си е така. Обясниха ми, че много често хората се струпват пред спешните. Там отиват и неосигурените, защото знаят, че няма да ги върнат.