Луд екшън на Преспите! Мъж буйства, посрещна полицията с нож и лопата

Крими

29-04-2014, 12:31

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Побеснелият пловдивчанин се барикадира с бойлер, оказа яростна съпротива, завърши в болница

Буйстващ притесни съседите си в понеделник вечерта. Мъжът блъскал вратите в дома си, 15 етаж в блок на ул. "Преспа", тропал по тръбите на парното, хвърлял през прозореца пиратки и буркани, заканвал се.

Екип от 6 РУП пристигнал на мястото, полицаите и домоуправителят обаче били посрещнати с нож и лопата. После препречил вратата със стар бойлер и се скрил в една от стаите.

Веднага била подадена информация на оперативната дежурна, откъдето последвало уточнението, че 57-годишният се води на отчет в Център за психично здраве, срещу него има регистрации за хулиганска проява и незаконно придобито оръжие и боеприпаси. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив са започнали незабавните действия по неутрализирането на мъжа. На място пристигнали допълнителни екипи, заедно със служители от сектор "Специализирани полицейски сили" и двама психолози от дирекцията. Близо час специалистите разговаряли с побеснелия мъж. След категоричния му отказ да напусне дома си, бил обезвреден и задържан. Мъжът е оказал яростна съпротива, което наложило използването на помощни средства. По време на схватката той е получил порезни рани по тялото от падане върху разхвърляни по пода буркани. Откаран е в болница, където му е оказана медицинска помощ.

По случая е образувано досъдебно производство. При направения оглед в апартамента не са открити огнестрелни оръжия и боеприпаси. Продължават процесуалните и следствени действия по документиране на случая.