Гледачката на братя Диневи: Не Атанаска, а мъж е убиецът на малката Алекс!

Прикрива ли греха на някой друг Атанаска и какво крият роднините й?

Докато всички вече са убедени, че е „закован” извършителят на зверското убийство на малката Александра в Поморие и това е безработната Атанаска, изведнъж в публичното пространство започнаха да се тиражират нови версии. Една от тях залага на предсказанието на известната гледачка от село Тънково - Фатме, която от самото изчезване на детенцето твърди друго.

Именно при нея първо тичат съсипаните родители след изчезването на Алекс. С Фатме се консултират дори бизнесмени от ранга на братя Диневи и Чочо Александров! “Шоу” научи от свои източници, че преди 3 дни гледачката от Тънково е била привиквана „на високо ниво” в столицата, но дали става дума за полицията и случая „Алекс”, никой не иска да коментира официално. Фатме призна, че тя е казала на бащата на убитото дете Веселин че „ако до два часа изчезналото момиченце не бъде пуснато, нещата могат да станат много лоши”. Това е намек, че детето е можело да бъде спасено.

Фатме казала на бащата на Алекс, докато още търсят момиченцето:„Дава ми се до 24 часа разстояние на времето. Детето е отвлечено около 17 часа. Мястото е пред самото училище. Идва мъж с черни очила и му казва: „Аз съм приятел на татко ти, ще те заведа до вас. Детето влиза в черна скъпа нова кола, висока е, нещо като джип. С него е още един мъж, който е с белег от лявата страна на лицето – между веждата и челото. Белегът е от стара рана. Тези двама мъже държат детето в едно мазе. Сградата е голяма, наоколо има други къщи, вижда се морето. Мястото е между Поморие и Сарафово. Наблизо има главен път. Хората познават бащата, с него са имали вземане-даване преди години. Не знаят какво да правят с детето сега, но МВР трябва да бърза, защото, повтарям, че като изтекат 24 часа, ми се дава лошо“.

Алекс, според думите на Фатме, изобщо не е влизала в кооперацията на семейството жива. Тя е удушена другаде. Още с първите признания на Атанаска криминалистът Тодор Тодоров обърна внимание, че, цитираме: „По-скоро го е направила, за да прикрие друго престъпление”.