Внимание! Само за половин час полицията в Бургас залови двама шофьори на метамфетамин

Двамата мъже са закопчани днес малко след полунощ в „Меден Рудник” и на улица „Гладстон”

Само в рамките на 30 минути днес полицията в Бургас попадна на двама шофьори, седнали зад волана след употребата на синтетични наркотици.

При първия случай ченгетата спрели за проверка луксозно БМВ пета серия с русенска регистрация около 00:20 часа на улица „Гладстон”. Лекият автомобил е управляван от 25-годишен бургазлия. Мъжът е тестван с дрегер за употреба на упойващи и наркотични вещества. Апаратът отчел положителна употреба на метамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Само 30 минути по-късно до блок 485 в "Меден Рудник" служителите на реда спрели на проверка друг лек автомобил, отново БМВ. Колата е управлявана от 45-годишен мъж от Ямбол. Водачът е тестван с дрегер, който отчел положителна употреба на амфетамин и метамфетамин. К.К. отказал да даде кръв за анализ. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Шофирането след употреба на метамфетамин е изключително опасно. Синтетичният наркотик кара човек да се чувства еуфоричен, съсредоточен и силен. Ужасните странични ефекти на тази страхотна еуфория включват дълбока депресия и невъзможност да спиш или ядеш. Просто ти се иска да разкъсаш лицето си. За да не изпитват тези странични ефекти, потребителите започват да взимат още повече. Седмиците без сън накрая пробуждат симптоми на тежка параноидна психоза. Големи дози метамфетамин могат да предизвикат халюцинации, също като мощните халюциногени LSD. Халюцинациите от Мет изглеждат напълно реални.