Магданозът е вълшебен лек, цери бъбречни и сърдечни болести, пази от рак

Популярната подправка помага при очни болести, късогледство и дори диабет



Магданозът, който ни е познат като подправка е истински елескир на здраве. Листата и корените се прилагат при при възпаление на бъбреците и пикочния мехур, хепатит, камъни в бъбреците и жлъчката. Облекчава уринирането, особено при възрастните мъже с хипертрофия на простатата. Подобрява функционирането на бъбреците и ги подпомага да отделят натрий и вода. Предпазва и от появата на бъбречни камъни.
Подпомага дейността на сърцето и кръвообращението, препоръчва се при анемия. Благодарение на високото съдържание на желязо, магданозът е много полезен за производството на червени кръвни телца. Магданозът съдържа много калий, затова отварата от напитката понижава високото кръвно налягане. Благодарение на фолиевата киселина, се препоръчва за предпазване от болести на сърцето. Както и чесъна, магданозът подобрява липидната обмяна.
Листата на растението стимулират ензимите и подпомагат метаболизма. Помага против газове, регулира функцията на черния дроб. Магданозът има силно противовъзпалително действие и се прилага за лечение на ревматоидни артрити и остеоартрити, различни инфеции и простуда. Премахва токсините и прочиства кръвоносните съдове, ставите и черния дроб, повишава значително имунитета. Действа още против спазми, затова едно от най-популярните му действия е при болезнена менструация. Той успокоява болките, освен това регулира месечния цикъл. Препоръчва се за родилки, тъй като помага за по-бързото свиване на матката и стимулиране на производството на кърма. При кърмачките, чиито млечни жлези са се втвърдили, много добре действат компреси с магданозена настойка.Стимулира и сексуалната функция, повишава либидото.
Друг популярен ефект на магданоза е върху зрението. Прясно изцеденият сок помага при катаракта, блефарит, конюнктивит, офталмия, възпаление на роговицата и на очния нерв. Ако се приготви сок от магданоз и цикория, той облекчава възпалените очи.
Стимулира апетита, повишава тонуса. Смята се, че помага при инфекция на ухото и глухота, натъртвания, диария, анемия. Укрепва зъбния емайл. В козметиката магданозът се използва за избелване на петна и лунички по лицето. За целта се нарязва на ситно и се поставят лапи на засегнатите места. Изстуденият сок от магданоз и краставица премахва тъмните кръгове и торбичките под очите. Лечители твърдят, че магданозът е полезен много и при диабет. Приема се по специална рецепта. 2 кг магданоз, около 5 г сол и 3 литра мляко. Магданозът се накълцва, смесва се с млякото и солта и се разбива с миксера до такава степен, че да се превърне в рядка зелена каша. Всичко това се изяжда за 1 ден. Процедурата се повтаря 3 пъти през седмицата. След 1 месец кръвната захар влиза в нормалните граници.
ВНИМАНИЕ! НИКОГА ДА НЕ СЕ ПРИЕМА САМОСТОЯТЕЛНО ПОВЕЧЕ ОТ 60 Г СОК ОТ МАГДАНОЗ!