Майката на изчезналата Валя: Думите ми за трети човек са изтълкувани погрешно!

Между Валя и Валентин не е заставал никой, твърди Пенка Иванова

"Обръщам се към всички за думите ми, които бяха изтълкувани погрешно за трети човек , че между тях /б.р. Валентина и приятелят й Валентин/ не е заставал никой!". Това написа на стената във Фейсбук страницата си Пенка Иванова, майката на изчезналата медицинска сестра от Бургас. Посланието тя отправи, след като в медийното пространство, започнаха да излизат писания, че зад думите "трети човек" Пенка е имала в предвид мъж, който е бил в интимни отношения с дъщеря й Валентина. Неотдавна самата Пенка Иванова съобщи, че вечерта преди Валя да изчезне, е имала обжадане от трети човек и не е ясно какво точно са си казали. Сега родителката опровергава всичко свързано с любовни триъгълници и уточнява, че: "зад тях /б.р. Валя и Валентин/ има някой, който е действал и го е направил от злоба и завист!"

Пенка Иванова е твърдо убедена, че 25- годишната й дъщеря  е била спокойна и е нямало признаци за неуравновесеност. Преди дни Пенка призова полицията да работи по версията за отвличане. Според нея, има надежда да бъде открита Валентина жива. Тя дори е написала във Фейсбука си :Аз вярвам, че Бог е с мен и аз съм с него и ще ми върне Валето жива и здрава!!!"

Както първи burgas.utre.bg съобщи, в издирването на Валентина Иванова се включи и Интерпол. Международната организация обяви на страницата си снимки и данни за Валя. Тя изчезна на 15 април т.г. Около 23,00 часа е слязла с такси в района на Морската градина в Бургас и оттогава младата жена е в неизвестност.

Валентина Иванова Иванова е българка, родена на 13 декември 1989 година, съобщава в страницата си Интерпол. Висока е 1, 70 м, очи кафяви. В сайта на организацията са добавени и имената на родителите на Валентина - Пенка Йорданова Иванова и Иван Костов Иванов. Описани подробно и отличителните белези на изчезналата медицинска сестра. 24-годишната жена е с кафяви очи, има пиърсинг над горната устна, в областта на корема има татуировка с формата на пеперуда, с големина около 15 см, на левия крак между коляното и глезена има белег с дължина около 7-8 см, бели пломби на 6 зъба, бенки над лявата част на гърдите, врата, на двете ръце в областта на бицепсите.

Версията, по която работи Министерството на вътрешните работи в България е самоубийство. Близките на изчезнала жена обаче категорично отхвърлят това и твърдят, че Валентина е отвлечена.