Филчев готов за разпит за жестокото убийство на ямболската адвокатка

Бившият главен прокурор досега не е давал показания по делото със смъртта на юристката

Бившият главен прокурор Никола Филчев е готов да даде показания по делото за смъртта на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Юристката беше заклана в апартамента й в столицата през 2000 година, а няколко от свидетелите по процеса заявиха в съдебната зала, че Филчев е пряко отговорен за смъртта й. Досега обаче той не е бил разпитван по делото.

"Ако ме повикат на втора инстанция, готов съм да се явя и да дам показания в съда. Не се притеснявам от нищо. Нека медиите сами да си отговорят защо бяха тези нелепи твърдения по мой адрес. Аз не мисля да ги коментирам. На предната инстанция не се явих като свидетел не защото аз не съм искал, а защото решиха, че съм бил главен прокурор и няма как да давам показания", заяви пред агенция „Пик“ Никола Филчев. Той все пак в свой стил отказа да даде повече информация какви точно са били отношенията му с убитата Надежда Георгиева.

30-годишната адвокатка Надежда Георгиева бе открита посечена със сатър в дома си в столицата на 28 февруари 2000 г. Случаят се прочу заради жестокия начин, по който беше извършено убийството, и замесването на висши магистрати.