Бащата на изчезналия Съвестин: Ако Валя е отвлечена, 90% са замесени полицаи!

Интерпол само я поставят в сайта си, заблуда е, че те я търсят

Бащата на изчезналия преди 15 години Съвестин - Тодор Деянов заяви, че в случая с медецинската сестра от Бургас Валентина Иванова може да има замесени полицаи.

"Интерпол е само информационен сайт, който в България се използва за успокояване на близките. Валя от Бургас е регистрирана там, но това не означава, че някой я търси. За да се стигне до издирване, има ред неща, които вероятно липсват в този случай. Нужни са няколко материала, които трябват да бъдат предадени - косми и други ДНК отпечатъци". Това каза пред Пик Тодор Деянов.

"Когато има водоем в близост до изчезнал човек, първото нещо, което правят от МВР е, да кажат, че той се е удавил. Това е най-лесното оправдание, за да спрат да го търсят. След като няма в случая намерено тяло, не можем да говорим, че има нито убийство, нито самоубийство. От полицията трябва да работят сериозно по случая, близките на изчезналата трябва да настояват за това. Дори да има писмо, това не е доказателство, че тя се е самоубила, защото всеки и по всякакъв начин може да я принуди да го напише", смята бащата на Съвестин.
"При положение, че в този случай става дума за отвличане, аз съм убеден на 90%, че в случая са замесени хора от полицията. Няма как да се случи без такава помощ", категоричен е Тодор Деянов.

24-годишната бургазлийка изчезна при изключително загадъчни обстоятелства късно вечерта на 15 април. Приятелят й полицай Валентин не спира да я търси. Той публикува всеки ден снимките й във "Фейсбук" с молба всеки да ги споделя. Валентин организира няколко пъти акции за издирване на момичето по крайбрежието.