Времето около Гергьовден: Масите няма да са на двора

Животът

03-05-2014, 18:48

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Променлива облачност с променливи превалявания

Корабите отплаваха, лошото време остана. Утре ще е типичен октомврийски ден през май. Не защото се очакват превалявания, а защото ще е хладничко и мрачничко за сезона. Облачността ще е променлива, към значителна. Макар че вятърът ще е умерен от юг-югоизток, максималните температури за Варна едва ли ще надхвърлят 15 градуса. Температурата на морската вода ще е колкото на въздуха - 14-16 градуса. Вълнение около 2-3 бала. Все пак синоптиците обещават, че слънцето ще се покаже утре следобед, но ще е колкото да ни се посмее ехидно и пак да се скрие. Изобщо - май повече време ще киснем по заведения и по гости, отколкото на разходка.

За началото на седмицата промяна към по-хубаво време не се очаква. Въпреки думите на Богомил Райнов, че нямало нищо по-хубаво от лошото време, точно през почивните дни едва ли е наистина така. За 5-и и 6-и май минималните температури ще са около 9-10 градуса, а максималните отново ще се задържат в рамките на 15 градуса. Дъждът, който почти грантирано ни чака, евентуално ще е примесен с гръмотевици.

От средата на седмицата идва леко затопляне с максимални температури около 18-20 градуса към събота и неделя. Остава да се надяваме, че поне следващият уикенд ще е слънчев и топъл.