Избягалият затворник в Бургас е наркодилърът Иван Гюров

Още един наркопласьор опитал да избяга, но се спънал при прескачането на оградата и бил заловен от охраната

Избягалият от бургаския затвор излежавал присъда за разспространение на наркотици. Иван Гюров успя да прескочи оградата и да се измъкне от охраната на затворническото общежитие „Строител“ вчера вечерта.

Той е получил 4 години лишаване от свобода ефективно, от които му оставали още 9 месеца и именно затова бил преместен в място на по-лек режим. Освен Гюров, още един затворник наркопласьор е пробвал да избяга – Иван Радев, който е с 4 години и 2 месеца присъда. Той обаче се спънал при прескачането и охраната го заловила, пише "24 часа". Инцидентът е станал между 20:00 и 21:00 часа на 4 май.

Общежитие „Строител“ се намира непосредствено до сградата на затвора и е мястото с най-лек режим. В него се разпределят затворници, които вече са изтърпели по-голямата част от наказанието си и скоро им предстои освобождаване. Парадоксалното е, че те могат да напускат през деня свободно сградата, тъй като са на работа на обекти, които не са под охрана. Вероятно някакъв инцидент е накарал Гюров да поеме рискования ход.