В Белица се пренебрегват основни права, като свободата и човешкото достойнство!

На страха трябва да отвърнем със смелост. ДПС се провали в най-важния сектор


“Ако България иска да се върне на пътя на европейското си развитие, алтернативата е ГЕРБ и ЕНП”. Това заяви кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ Мария Габриел на среща с жители на Белица. В срещата участваха и кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Асим Адемов, областният координатор и народен представител Даниела Савеклиева, депутатът Любен Татарски, общинският координатор на партията в Белица Иван Стойчев.

„Високата избирателна активност ще покаже отношението на гражданите. По този начин ще се преодолее голямото предизвикателство на тези избори. Само по този начин можем да се борим с популизма“, каза Мария Габриел. Тя подчерта, че всеки глас за ЕНП е глас за европейското бъдеще на България. „ЕНП и ГЕРБ показаха, че са партии на отговорното управление по време на криза. Гласуването на тези избори е глас за бъдещето на България в Европа. Това означава европейски средства, модерно образование, повече средства за малкия и среден бизнес, развитие на новите технологии“, заяви още Мария Габриел.

 

„В Белица се пренебрегват основните европейски ценности и се нарушават основни права, като свободата и човешкото достойнство. На страха трябва да отвърнем със смелост. ДПС се провали в най-важния сектор- земеделието. На европейско ниво досегашните евродепутати на ГЕРБ и особено Мария Габриел защитиха интересите на българските земеделци и животновъди“, заяви Асим Адемов. Той допълни, че сега управляващите рушат с лека ръка доверието на Европа, което бе върнато по време на управлението на кабинета „Борисов“.

Областният координатор на ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева подчерта, че правителството на Орешарски продължава да взима безконтролно заеми, които ще връщат следващите поколения. По време на разговора си с канидатите за евродепутати жителите на Белица поставиха редица проблеми, сред които най-основният за репресиите, на които са подложени от ДПС. „ Тук е диктатура и ДПС се е превърнало в Движение за пари и служби“, заявиха хората от Белица. Предизборната обиколка на кандидатите за евродепутати продължи в Якоруда, където те посетиха църквата и разговаряха с жители в центъра на града.