Бургаски търговци на агнешко притеснени, нямало търсене

Животът

05-05-2014, 16:22

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Агнешкото от 5 до 15 лева за Гергьовден

Цените на месото за Гергьовден като миналогодишните, клиентите по-малко

Търговци на агнешко месо на най-големия бургаски пазар са силно притеснени от липсата на интерес към традиционната храна Гергьовден. По думите им, търсенето било спаднало на половина, спрямо миналата година, когато празникът съвпадаше с Великден.

Миналогодишните обороти обаче изобщо не можели да се доближат до сегашните и клиентите купували често от началото на миналата седмица не повече от килограм месо.

"Толкова слабо никога не е било, както е сега. Сигурно има много вегани" шегува се един от собствениците на обекти на пазара. Той обаче е категоричен, че тази година е една от най-слабите по продабжи на агнешкото за последните шест.

"Тук от бургаския пазар идват хора, които имат хотели и ресторанти не само по Черноморието, много често сме продавали агнета на редовни клиенти със заведения и хотели от планинските курорти. Тази година и те ни изневериха, а харесват стоката ни, ние все пак сме производители", твърдят те.

Спроред търговците основна причина за малките продажби били дългите почивни дни и ваканцията, заради които града бил почти обезлюден още от началото на миналата седмица.