Любо Нейков с нова къща в Гърция, натрупа имоти за 2 милиона

Актьорът прибира по 5 бона месечно от наеми на апартаменти и вили

Нов имот в Гърция си е подарил за Великден Любо Нейков, разкриха колегите му от „Комиците”. Актьорът още от есента си търсел лятна вила в южната ни съседка, но едва сега финализирал сделката за къща на остров Тасос. Той си избрал китен имот от цели три етажа с голяма градина на няколко минути от плажа. Единственото, което липсвало, бил басейн в двора, но комикът нарочно предпочел да няма такъв заради безопасността на дъщеря му Ана.

Според колегите му Любо Нейков се е изръсил с 250 хил. евро за имота, което било сравнително евтино заради спада на цените на недвижими имоти в Гърция и точно за това той бързал да купува сега. Преди няколко години цената на подобна триетажна вила на брега на морето била двойно по-висока.

„Къщата съвсем не е малка и може да събере няколко семейства. Не я е купил само за себе си, а ще я отдава под наем както прави с всичките си имоти”, обясняват запознати с бизнес делата на Нейков извън продуцентската му компания, на която е собственик с Евтим Милошев.

Най-скъпоплатеният актьор в България от години не разчитал само на хонорарите си от участия и на доходите като продуцент на „Комиците” и „Столичани в повече”. Комик номер едно на републиката прибирал по близо 5000 лв. месечно от наеми на имотите си, чиято стойност пък вече достига 2 млн. лв. Преди година актьорът си купи и вила край Банско, която също му носи стабилна рента.

Нейков от години инвестира тлъстите си хонорари в недвижими имоти, които след това отдава под наем. Шоуменът с бизнес нюх отрано се усетил, че актьорлъкът и славата са до време, и не искал да го сподели съдбата на по-възрастните му колеги. За да не му се налага да припечелва на старини, а и да осигури щерка си Ана, Любо решил да става рентиер и да влага средствата си в най-сигурната собственост - недвижимата. Освен къща с обширен двор в центъра на София, където живее със съпругата си Гинка и дъщеричката си, фамилията му притежава още два апетитни имота на пъпа на столицата. Тях актьорът дава под наем. Наемателите му, които, колкото и да се гордеят, че са негови квартиранти, никога не са го зървали. Всички финансови отношения минавали през брокер, който бил и представител на близкия приятел на Нейков - Виктор Калев, съобщава "Пик". Любо, с когото са комшии, убедил и него да си влага парите в апартаменти, още докато били заедно в „Шоуто на Слави”.