Вдовица бе групово изнасилена и публично бичувана заради афера с женен мъж

Крими

07-05-2014, 07:03

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Според религиозните закони жената и любовникът й трябва да получат до девет удара с пръчка на публично място

Жена, която е била изнасилена от осем самопровъзгласили се „блюстители на реда“ като наказание за това, че е имала афера с женен мъж, трябваше да изтърпи и унижението публично да бъде бичувана, предава БЛИЦ. Изнасилвачите спипали двойката, когато нахлули в дома на жената в индонезийската северна провинция Банда Аче и я обвинили в "непристойна секс връзка" с 40-годишния мъж.Приятелят на 25-годишната жена бил завързан и бит, а самата тя – изнасилена многократно. После двамата били залети с фекалии. 
За изнасилването й властите научили, когато изнасилвачите я завлекли в полицейския участък, където съобщили, че тя е нарушила закона на шариата за извънбрачна секс връзка. Трима от "блюстителите на реда" веднага били задържани по обвинение в изнасилване, останалите успели да избягат. 
Това обаче не попречило на властите да повдигнат обвинения и срещу жената в нарушаване на религиозните закони. За своята похотливост жената бе осъдена на публично бичуване. "Жената и мъжът ще бъдат бичувани, защото са нарушили религиозните закони относно сексуалните взаимоотношения", каза Ибрахим Латиф, ръководител на Офиса за шариат в източния град Лангса, пише "Джакарта Глоуб". По думите му, фактът, че жената е била изнасилена няма да бъде взет предвид при определянето на наказанието за религиозното й престъпление. 
Според религиозните закони жената и любовникът й трябва да получат до девет удара с пръчка на публично място. 
Тримата арестувани за изнасилването, сред които е и 13-годишно момче, щяха да получат същия брой удари, ако бяха осъдени въз основа на шарията, но с тях ще се занимава наказателният съд.